Zuurkoolschotel uit de oven

Voeding voor het lichaam:

Voor dit recept voor 4 personen heb je nodig:

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo zuurkool
  • 700 gram zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 handjes rozijnen
  • 60 gram walnoten, fijn gehakt
  • 200 gram crème fraiche
  • 1 bakje vegetarisch kruimgehakt (175 gram)
  • zakje geraspte kaas
En zo maak je het:
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet een ovenschotel in met olijfolie.
  3. Doe de aardappelen in een pan en zorg dat ze net onder water staan. Voeg knoflook toe en breng het water aan de kook. Kook de aardappelen in circa 10 minuten gaar.
  4. Intussen roer je in een kom de zuurkool en rozijnen door elkaar heen.
  5. Als de aardappelen zacht zijn giet je ze af en stamp je ze fijn. Voeg de crème fraiche toe en meng het tot een egale massa. Breng op smaak met wat versgemalen peper.
  6. Schep de zuurkool in de ovenschaal en verdeel het. Verdeel hier het kruimgehakt overheen.
  7. Verdeel nu de aardappelpuree hierover en vervolgens de walnoten.
  8. Strooi er naar smaak geraspte kaas over en zet de schaal dan in de oven gedurende 20 minuten.
Eet smakelijk!

Geef een antwoord