Veel gestelde vragen

Wat is hypnose?

Hypnose is een vorm van trance, waarin je bewustzijn even niet alert is. Je ratio gaat als het ware even aan de kant en dan is direct contact met het onderbewustzijn mogelijk. Het gevoel van hypnose kun je heel goed vergelijken met dagdromen of wanneer je heel erg verdiept bent in een boek of tv-programma.  Je bent je dan nauwelijks bewust van de omgeving om je heen.

Waarom is hypnose zo krachtig als ik iets wil veranderen of oplossen?

Je onderbewustzijn beheerst normaal gesproken al je automatische functies, zoals je gewoontes en bijvoorbeeld eet-reacties of angstreacties. Als je bewustzijn minder alert is, wat in hypnose het geval is, kan er op onbewust niveau makkelijk een verandering aangebracht worden. Hierdoor kun je hypnose heel goed inzetten om problemen, rondom bijvoorbeeld eetgedrag, definitief te veranderen. Meestal is het probleem in één of enkele sessies opgelost.

Hoe werkt hypnose?

De therapeutische werking van directe hypnose kun je het beste vergelijken met een diepe ontspanning of meditatie. Terwijl jij in een relaxstoel ligt, zorg ik ervoor dat je heerlijk ontspannen raakt. De ontspanning werkt op twee niveaus; zowel lichamelijk als geestelijk. Zodra de geest ontspannen raakt en de kritische gedachten weg zijn, kunnen er makkelijk nieuwe suggesties worden gegeven aan je onderbewustzijn. Deze nieuwe suggesties zorgen dan voor nieuwe, gewenste gewoonten en reacties, zonder dat je hier bewust aan hoeft te werken.

Verlies ik de controle als ik in hypnose ben?

Nee, absoluut niet! Je valt niet in slaap en je bewustzijn blijft gewoon wakker. Je kunt gewoon horen, voelen, bewegen en praten tijdens de hypnose sessie. Hierdoor blijf je zelf in controle. Je kunt dus ook onmogelijk iets doen of zeggen wat je niet wilt.

Wat zijn de mogelijkheden voor afvallen met hypnose?

Afhankelijk van je BMI kun je kiezen voor 2 mogelijkheden:

  • Als je BMI>30 is, kun je kiezen voor de virtuele maagband. Je gaat zo vanzelf minder eten en valt af. Heel makkelijk!
  • Is je BMI<30, dan kun je afvallen met Hypnoslim. Je hebt dan aan één of twee sessies voldoende om af te vallen. Bij Hypnoslim krijg je ook een audiohypnose mee die je thuis afluistert gedurende 30 dagen. Hierna zijn de resultaten onbewust permanent verzegeld. Vooral voor diegenen die precies weten wat ze zouden moeten doen om af te vallen, maar die dat telkens maar niet lukt, is hypnose dé perfecte oplossing.

Voor welke andere problemen zou ik hypnose nog kunnen inzetten?

  • Stoppen met roken
  • Angsten voor dieren, om te vliegen, hoogtevrees, claustrofobie, voor de tandarts, voor examens, voor spreken in het openbaar en fobieën
  • Mentale klachten zoals stress, burn-out, trauma, vermoeidheid, zelfvertrouwen, verslavingen, dwangmatigheden
  • Beter concentreren, verbeteren van prestaties
  • Slaapproblemen
  • Pijnbestrijding

Werkt hypnose voor iedereen?

Hypnose werkt voor de meeste mensen heel erg effectief. Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. In de eerste plaats moet je echt heel graag iets willen veranderen en daarvoor in hypnose willen gaan. Ten tweede moet je bereid zijn om mijn instructies en suggesties op te volgen tijdens de hypnose. En tot slot moet je te hypnotiseren zijn. Als we een afspraak maken voor een hypnose sessie spreken we eerst een intake gesprek af. Daarin bespreken we wat je wensen zijn en doen we een hypnose test. Zo kun jij ervaren hoe hypnose werkt en aanvoelt én weet ik of je je gemakkelijk kunt overgeven en in hypnose kunt gaan. Zo weten we allebei zeker dat ik me voor 100% kan inzetten om je te helpen van je probleem af te komen en de gewenste verandering in gang te zetten!

Wat kost hypnose?

Een losse hypnose sessie kost 135 euro. Voor Hypnoslim en de virtuele maagband gelden andere tarieven. Klik hier voor een volledige prijslijst. We starten altijd eerst met een intakegesprek wat 80 euro kost, waarin ik je laat kennismaken met hypnose en ik goed wat je vraag/probleem is wat je wilt oplossen is wat dan ook je gewenste resultaat is.