Tips tegen de winterdip

Oke, ik word blij van de winter als het vriest en sneeuwt. Maar eerlijk, al die andere winterse dagen dat het regent en eerder herfst lijk, die mogen van mij ook wel afgeschaft worden. Sommige mensen ervaren tijdens de winter echt een winterdip. Maar gelukkig is een winterdip geen depressie. Het is een state of mind die je in principe ‘vrij makkelijk’ zelf kan omzetten naar iets positiefs. Dus met een paar tips zou je mindset kunnen veranderen en de winterdip als een stuk minder zwaar kunnen ervaren. Lees hieronder mijn tips.

tip1

Ga naar buiten. Hoe mee daglicht je tot je kan nemen hoe beter het is. Daarnaast ben je ook nog eens in beweging wat ook altijd goed is voor een mens.

tip 2

Let op je eten. Tijdens een winterdip zijn we geneigd ons binnen terug te trekken en de kast open te trekken op zoek naar lekkers. En lekkers is niet altijd gezond…. probeer je dus niet over te geven aan snoep en alcohol, maar blijf op je voeding letten zoals we in de zomer ook vaak doen.

tip 3

Maak het gezellig. Vrolijk de boel op, haal bloemen in huis. De eerste bollen zoals narcissen en blauwe druifjes worden alweer volop verkocht. Haal het voorjaar naar binnen.

tip 4

De 3 R’en. Rust reinheid regelmaat. Niet alleen goed voor kinderen, maar voor ieder mens. Verstop je dus niet tot de late ochtend in bed en ‘s avonds juist weer laat naar bed. Sta gewoon op tijd op en ga ook weer op tijd naar bed.

tip 5

Neem elke dag een moment voor jezelf. Voor sommigen werkt mediteren, voor anderen helpt om een wandeling te maken. Maar neem elke dag een moment om in het hier en nu met jezelf te zijn.

tip 6

Bedenk: het wordt vanzelf weer voorjaar 🙂


Geef een reactie