Tijd voor soep!

bietensoep

Weer of geen weer, soep kan voor mij altijd. Graag deel ik 2 van mijn favorieten met je.

Pittige tomatensoep (4 personen)

Dit heb je nodig:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 7 Roma tomaten, elk in 8 stukjes gesneden
  • 2 takjes tijm, waarvan blaadjes verwijderd van de stelen
  • 2 winterpenen, in stukken gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel kokosvet
  • 3 tl. Bouillonpoeder
  • Versgemalen peper
  • ½ tl. Ras el Hanout kruiden (blikje van Jonnie Boer)
  • 750 ml. water

Bereidingswijze:

  1. Verhit in een grote pan met dikke bodem het kokosvet, doe er de tomatenpuree bij en verwarm dit gedurende 1 minuut.
  2. Voeg dan knoflook, ui en wortelen toe samen met de kruiden en peper.
  3. Roerbak dit geheel ongeveer 5 minuten tot de ui glazig is.
  4. Voeg dan de tijm, de tomatenstukjes, het bouillonpoeder en het water toe.
  5. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Pureer met een staafmixer tot een gladde tomatensoep.

Bietensoep met geitenkaas (2 personen)

Dit heb je nodig:

  • 1 el kokosvet
  • 1 ui, in grove stukken
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl tijm
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl balsamico azijn
  • 2 tl groentebouillon poeder
  • 1 tl komijn
  • 1 pakje gekookte rode bietjes (circa 500 gram), in grove stukken
  • Zachte geitenkaas naar smaak
  • Staafmixer

Bereidingswijze:

  1. Verhit in een soeppan het kokosvet en fruit hierin de ui en knoflook gedurende 5 minuten.
  2. Voeg bietjes, tijm, chilipoeder en komijn toe en bak een paar minuten mee.
  3. Voeg azijn en de bouillonpoeder toe en 250 ml water. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
  4. Pureer de soep met de staafmixer. Kijk dan of er misschien nog wat extra water bij moet. Warm dit dan nog even goed op voor je de soep serveert.
  5. Schep een flinke eetlepel geitenkaas in een soepkom en schep er dan de soep overheen.

Welke soep je ook kiest: eet smakelijk!


Geef een antwoord