Recept salade met geitenkaas en rabarber

Mei is altijd weer het begin van het rabarberseizoen, heerlijk! Helaas, vind ik, maar een korte tijd per jaar verkrijgbaar. Des te meer reden om er zoveel mogelijk van te genieten zolang het kan. Rabarber wordt vaak verwerkt in zoete gerechten zoals jam, chutney, taart. Je zou dan ook denken dat het een vrucht is, maar het is toch echt een groente. Daarom een hartig gerecht met de toch zo kenmerkende zoet/zure rabarbersmaak: een salade met rabarber en geitenkaas!

Hierbij je boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 50 gram pecannoten
  • 3 stengels rabarber in boogjes
  • 3 eetlepels honing
  • 75 gram veldsla
  • 1 venkelknol in superdunne plakjes
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 eetlepels olie
  • 125 gram zachte geitenkaas verkruimeld

Bereidingswijze

  • verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
  • Meng de rabarber in een ovenschaal met de honing en 1 eetlepel water en bak in de oven in circa 12 minuten zacht.
  • Verdeel de veldsla, venkel en radijsjes over een grote schaal.
  • Giet het honing-rabarbervocht uit de ovenschaal in een kommetje, voeg de azijn en olijfolie toe en klop tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de rabarber, geitenkaas en pecannoten over de salade en besprenkel met de dressing.

Eet smakelijk!


Geef een reactie