Mini frittata

Van mijn lieve vriendin die echt heerlijk kan koken kreeg ik na weer eens een lange wandeling samen, dit lekkere en makkelijke recept om met jullie te delen. Kan altijd, voor de lunch of diner.

Nodig voor mini Frittata (6 stuks):

– 1 zakje soepgroenten
– 1 rode paprika in stukjes
– 1 eetlepel gedroogde tomaten in olie
– 6 eieren, losgeklopt met wat (kokos)melk tot een schuimig geheel
– Peper en zout
– ½ bolletje mozzarella, klein gesneden
– 1 teentje knoflook, geperst
– Kleine taart- of muffinvormpjes, ingevet

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Verhit wat olijfolie in de pan en bak hierin de soepgroenten, paprika, gedroogde tomaat en knoflook tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel de groenten over de 6 muffinvormpjes.
  4. Leg in elk vormpje wat mozzarella stukjes.
  5. Verdeel het eiermengsel hierover.
  6. Bak het in de oven gedurende 20-25 minuten tot ze mooi bruin zijn en kaas is gesmolten.

Serveer de mini Frittata op een bedje van sla met een frisse dressing.


Geef een reactie