Mijn kerstdiner 2019 voor jou!

Voorgerecht: Meloen met kruidendressing en ham (4 personen, 15 minuten voorbereiden)

Dit heb je nodig:

  • 1 galia meloen
  • 4 takjes verse munt
  • 10 sprietjes verse bieslook
  • 1 tl vloeibare honing
  • 2 el balsamicoazijn
  • 5 el milde olijfolie
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • 100 g rauwe ham
  • 100 g slamelange

Zo maak je het:

  1. Halveer de meloen, verwijder de pitten en schil de meloen. Snijd de helften elk in 6 parten. Snijd de blaadjes van de takjes munt fijn en de bieslook fijn. Roer in een kommetje de honing, azijn, olie, peper, bieslook en munt (houd wat achter voor garnering) tot dressing. Breng op smaak eventueel met zout.
  2. Snijd de ham in brede repen. Verdeel de sla over bordjes. Leg de meloenparten erop en sprenkel de dressing erover. Verdeel de ham erover en garneer met de rest van de munt

Bron: allerhande

Hoofdgerecht: Kabeljauw uit de oven (4 personen, 20 minuten voorbereiden en 45 minuten oventijd)

Dit heb je nodig:

bron: Allerhande

  • 3 rode puntpaprika’s
  • 1 gele paprika
  • 1 venkel
  • 2 zoete uien
  • 1 courgette
  • 1 doosje kastanjechampignons
  • 5 rijpe tomaten
  • 600 gram verse kabeljauw
  • olijfolie
  • Kruiden:
  • 3 takjes tijm, blaadjes van de takjes afrissen
  • 1 takje rozemarijn, naaldjes eraf trekken
  • Grof zeezout
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • Vers gemalen peper

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 C.
  2. Snij alle groenten in redelijk grove stukken.
  3. Verdeel deze over 1 à 2 ovenschalen of doe ze in 1 grote braadslee.
  4. Strooi rijkelijk olijfolie hierover heen en meng alle kruiden erdoor. Schep het even om.
  5. Leg de kabeljauw op het groentemengsel en besprenkel het met een beetje olijfolie. Naar smaak kun je nog wat Italiaanse of Provençaalse kruiden over de vis strooien.
  6. Zet in het midden van de oven gedurende 45 minuten.
  7. Serveer er gebakken krieltjes bij of aardappelpuree.

Nagerecht: Mango mousse (4 personen, 15 minuten voorbereiden)

Dit heb je nodig:

bron: smulweb

  • 2 rijpe mango’s
  • Bekertje crème fraiche
  • Stukje chocolade 85%, geraspt

Zo maak je het:

  • Schil de mango’s en snijdt het vruchtvlees van de vruchten. Knijp het sap uit het vruchtvlees dat aan de pit vastzit. Maak de mangostukjes fijn met een staafmixer.
    Roer de crème fraiche door de mangomousse totdat deze geheel is opgenomen. Verdeel de mousse over 4 schaaltjes. Zet het nagerecht tot gebruik in de koelkast.
  • Strooi er vlak voor het serveren wat chocoladerasp overheen.

Eet smakelijk met elkaar!


Geef een reactie