Lekker slank kerstmenu 2018

Lekker, gezond en slank kerstmenu. Ik hoor je denken ‘kan dat?’. Ja dat kan!
En het zijn nog makkelijke gerechten ook 😉 Het zijn recepten voor 4 personen.

De gerechten zijn goed voor te bereiden zodat je niet het hele kerstdiner in de keuken hoeft te staan.

Natuurlijk kan je tijdens de kerst best een glaasje wijn erbij drinken mocht je dat willen. Schenk dan bijvoorbeeld kleine glazen en drink ernaast voldoende water. Een lekker alternatief is natuurlijk water met citroen, munt, komkommer, frambozen, etc. Ziet er leuk uit en smaakt ook nog eens verfrissend.

En dan nu de boodschappen noteren en koken maar:

Voorgerecht: 8 rosbiefrolletjes gevuld met groente en sla

Ingrediënten:

– verse spinazie of groene asperges naar eigen inzicht
– sla naar keuze
– 8 plakjes rosbief
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– 1 eetlepel pompoenpitten
– een snufje peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Was de spinazie en sla en/of kook de asperges beetgaar. Leg een plakje rosbief open op een snijplank en leg in het midden van dit plakje wat sla en spinazie en/of groene asperges. Rol het plakje op tot het een rolletje vormt en leg er 2 per persoon op een bordje. Besprenkel het rolletje met wat balsamico,azijn pompoenpitten en maak het geheel af met wat peper en zout naar smaak.

Hoofdgerecht: Vis uit de oven met kruidenaardappelpuree

Ingrediënten:

– 2 uien
– 4 kleine preien
– 2 gele paprika’s
– 4 el olijfolie
– 400 gram kabeljauw
– 4 el Italiaanse kruiden
– 1 kg aardappels
– 4 tl fijngehakte bieslook
– 4 tl fijngehakte peterselie
– 4 el magere zure room
– een snufje peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui, snijd de prei in ringen en de paprika in stukjes. Meng de groenten met de olijfolie en leg in een ovenschaal. Snijd de kabeljauw in grove stukken en bestrooi royaal met de Italiaanse kruiden, versgemalen peper en zeezout. Leg de vis bovenop de groenten. Bak het geheel in ongeveer 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
kook ondertussen de aardappels. Meng de gekookte aardappels met bieslook, peterselie en zure room tot puree en breng eventueel verder op smaak met wat versgemalen peper.

Nagerecht: chocolademousse

Ingrediënten:

– 200 ml (soja)slagroom
– 12 druppels stevia
– 180 gr pure chocolade (85%)
– 6 eiwitten
– muntblaadjes voor decoreren

Bereidingswijze:

Klop de slagroom licht op en roer voorzichtig de stevia erdoor. Hak met een mes de chocolade in kleine stukjes en doe in een vuurvaste kom. Breng in een steelpannetje water aan de kook en zet het kommetje met chocolade erop. Laat de chocolade smelten. Klop intussen de eiwitten stijf. Neem hiervoor een vetvrije kom. De kom maak je vetvrij door deze in te smeren met citroensap (uit een flesje). Haal het kommetje met gesmolten chocolade van de pan en spatel de eiwitten door de chocolade. Schep dan voorzichtig de slagroom erdoor. Verdeel over glazen of kleine bakjes en zet in de koelkast tot het stevig is. Garneer vlak voor serveren met een blaadje munt.

Eet smakelijk en hele fijne kerstdagen gewenst!


Geef een reactie