Kerstdiner 2020

Mijn kerstmenu voor jou dit jaar. Lekker, makkelijk en gezond. Voor een gezond leven in een gezond lichaam.

Alle recepten zijn voor 4 personen

Voorgerecht: Salade met blauwe kaas en peer

Dit heb je nodig:

voorgerecht kerstmenu 2020

Bron foto: thelemonbowl.com

  • 2 peren, geschild en in de lengte in plakjes gesneden
  • 75 gram Gorgonzola, verbrokkeld
  • 1  rode ui, versnipperd
  • 3 eetlepels walnotenolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 tl agavesiroop
  • 1 tl mosterd
  • Zakje gemengde friséesla (200 gram)
  • 1 bakje tuinkers
  • 45 gram walnoten

Bereidingswijze:

  1. Sla en ui over 4 borden verdelen
  2. Peer en kaas op sla rangschikken
  3. Sausje kloppen van de olie, azijn, mosterd en agavesiroop. Op smaak maken met peper en zout.
  4. Bestrooien met walnoten.
  5. Tuinkers van bedje knippen en verdelen over de salades.

NB Als je niet van blauwe kaas houdt, neem dan in plakjes gesneden Rambol notenkaas.

Hoofdgerecht: Gevulde parelhoenfilet met rode pesto

Dit heb je nodig:

hoofdgerecht kerstmenu 2020

Bron foto: www.ourcheeses.com

  • 4 parelhoenfilets
  • 1 rode gegrilde paprika (uit een pot)
  • ½ potje rode pesto
  • 3 zongedroogde tomaatjes in olie, in reepjes
  • 2 lente uitjes, in ringetjes
  • 75 gram verse roomkaas met peper
  • 4 plakjes rauwe ham
  • Roomboter
  • Cocktailprikkers

Bereidingswijze:

  1. Pureer de paprika met de staafmixer of keukenmachine en schep hier de pesto door.
  2. Schep de uitjes, tomaatjes en kaas door elkaar.
  3. Snij de filets in zodat er een ‘zakje’ ontstaat (of vraag de poelier om dat te doen)
  4. Leg in elke filet een plakje ham en verdeel het kaasmengsel erover.
  5. Steek ze dicht met een cocktailprikkertje.
  6. Bestrijk elke filet elk met ½ el pesto en strooi er wat peper over.
  7. Verhit de roomboter in een pan en bak de filets in ongeveer 15 minuten rondom bruin en gaar.
  8. Serveer de overige pesto erbij.

Heerlijk met gebakken aardappeltjes en sperziebonen.

NB In plaats van parelhoen kun je ook kipfilet gebruiken.

Nagerecht: Gevulde appels met kaneelijs

Dit heb je nodig:

nagerechtkerstmenu 2020

Bron foto: thelemonbowl.com

  • 4 biologische appels, gewassen
  • 50 gram verse of bevroren cranberries, in kleine stukjes
  • 4 eetlepels palmsuiker (of oersuiker)
  • 2 eetlepels gehakte walnoten + extra noten voor garnering
  • 1 tl kaneel
  • ¼ tl nootmuskaat
  • Kaneelijs

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Boor de klokhuizen uit de appel
  3. Roer cranberries, suiker, kaneel, nootmuskaat en walnoten door elkaar
  4. Zet de appels in een ovenschaal en verdeel het cranberrymengsel over de appels
  5. Laat de appels in circa 30 minuten gaar worden
  6. Verdeel er nog wat gehakte walnoten over en serveer met een bol kaneelijs

Een hele mooie kerst gewenst en eet smakelijk!

 


Geef een reactie