Ik ga op vakantie en neem mee

Je zonnige humeur en gezonde verstand 😉 En misschien nog een paar boeken en goede wandelschoenen. Dat zou ik doen in ieder geval. En dan gewoon lekker gaan genieten. En ja, ook als je op je gewicht probeert te letten, kan je nog steeds ongestoord genieten en ontspannen. Ik geef je een paar tips waar je op kan letten en dan moet het echt goedkomen. En als je inderdaad die wandelschoenen meeneemt, dan kan je heerlijk wandelen en daarmee een lekker ijsje compenseren.

Mijn 5 tips om slank je zomervakantie door te komen:

  1. Zorg voor een goed ontbijt

Het is natuurlijk heel verleidelijk om elke ochtend voor een croissantje te gaan of een lekker kaiserbroodje. Maar je weet, als je eerlijk bent, dat dit niet de meest verstandige keuze is. Beperk je dan ook tot 1x per week bijvoorbeeld. En de rest van de week ontbijt je zoals je thuis bijvoorbeeld ook doet. Kijk welke producten er lokaal verkrijgbaar zijn en bedenk van tevoren of jouw producten (of soortgelijk in het betreffende land te koop is) en anders neem je dat lekker mee van thuis. Scrambled eggs zijn ook altijd goed om de dag mee te starten tijdens de vakantie (en dan niet met dat witte broodje erbij…).

2. Eet vers fruit

Fruit is altijd goed, maar zeker tijdens de vakantie wil ons darmstelsel nog wel eens van slag raken. Des te belangrijker om zoveel mogelijk vezels tot je te nemen (misschien wel meer dan je thuis normaal doet). En vaak is het fruit in het buitenland nog eens lekker ook dan thuis.

3. Uiteten

Ga je ‘s middags of ‘s avonds uiteten dan is het prima om daar een glaasje wijn bij te nemen. Maar houd het dan ook bij 1 glas en drink er verder veel water bij. Laat verder het mandje brood staan en bestel als hoofdgerecht lekker een vis/kip/vegetarisch gerecht of een lekkere salade. Houd het licht en bestel bij voorkeur iets zonder frites. Een beetje extra olijfolie over bijvoorbeeld je sla kan geen kwaad, dan vinden de darmen alleen maar fijn.

4. Water, water, water

Begin de dag met 1 of 2 glazen lauw water. Drink verder gedurende dag ook bewust meer water dan je gebruikelijk zou doen. Thee mag natuuurlijk ook wanneer je het water een keer zat bent. Of vrolijk je water wat op met fruit of munt.

5. Blijf in beweging

Natuurlijk is het heerlijk om met een goed boek voor de tent te blijven zitten of aan het strand of zwembad, maar zorg voor afwisseling. En kom dus in beweging. Maak een lekkere ochtendwandeling als het nog niet zo warm is of ga lopend naar een restaurant. Speel af en toe een potje badminton of jeu de boules. Leuk om samen te doen en vergroot het vakantieplezier met elkaar. Zeker als je wint tijdens een potje beach-volleybal.

Nog meer tips lezen? Kijk dan eens bij mijn vorige berichten met vakantietips.

Een hele mooie zomer gewenst en fijne vakantie!


Geef een reactie