Ik ben nu officieel HypnoSlim instructeur

Al sinds een aantal jaar behandel ik mensen met overgewicht met HypnoSlim. Daarvoor heb ik diverse opleidingen gevolgd. Eind februari was ik een week in Zwitserland om de opleiding tot HypnoSlim instructeur te volgen. Na een intensieve week mocht ik het certificaat ontvangen en mag ik nu in Nederland de opleiding  HypnoSlim geven. April mag ik de eerste therapeuten deze mooie hypnose toepassing leren, zodat nog meer therapeuten mensen met overgewicht kunnen helpen.

Overgewicht in de wereld

Overgewicht, obesitas (wanneer je BMI hoger is dan 25) is een van de meest voorkomende oorzaken van fysiek en mentaal lijden in de westerse wereld (diabetes, cardiovasculaire gewrichten, depressie, enz.) Meer dan 200 miljoen mannen en bijna 300 miljoen vrouwen wereldwijd zijn zwaarlijvig – en de mensheid wordt alleen maar dikker; het aantal zwaarlijvige mensen is sinds 1980 meer dan verdubbeld. Intussen staan ​​zwaarlijvigheid en de gevolgen daarvan op de zesde plaats van de grootste gezondheidsrisico’s ter wereld, in 1990 was dat nog de tiende plaats.

Overgewicht in Nederland

In 2018 had 50,2% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder matig of ernstig overgewicht. Overgewicht komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Bij obesitas(ernstig overgewicht) is dat andersom: meer vrouwen hebben obesitas dan mannen. In totaal heeft 15,0% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder obesitas. Deze cijfers zijn gebaseerd op zelfrapportage van lengte en gewicht zoals je ook bij mij op de website kan doen.

Wat is de oplossing?

Volgens studies slaagt slechts 20 tot 30% van de proefpersonen erin om permanent minstens vijf procent van hun lichaamsgewicht te verliezen. Diëten zijn alleen vaak niet effectief. Echte oplossingen zijn vereist!

De eetstoornissen anorexia, boulimia en eetbuien (eetbuistoornissen) nemen steeds toe. 90% van de jonge vrouwen tussen 15 en 35 jaar wordt getroffen. Deze mensen lijden vaak jaren of decennia aan langdurige psychotherapie, etc. zijn vaak niet effectief. Echte oplossingen zijn vereist!

Deze oplossing kan hypnose bieden – ingebed in een holistische benadering. De hypnosevorm voor de behandeling van overgewicht noemen we HypnoSlim®. In mijn volgende blog vertel ik je graag meer over HypnoSlim.


Geef een antwoord