Help! Ik val maar niet af!

Herken je het volgende?

 • Je valt telkens maar weinig af en/of na een tijdje stagneert het afvallen en gebeurt er niks meer, welk dieet je ook doet?
 • Je eet gezond en beweegt daarnaast voldoende en toch gaan je kleren maar niet losser zitten?
 • Je valt een paar kilo af en die zitten er vervolgens binnen twee dagen weer bij? Moedeloos word je hiervan!
 • Je begint maar liever niet weer aan een nieuw dieet, omdat het toch geen zin heeft als je mondjesmaat afvalt.
 • Je hebt het idee dat je hormonen ‘in de weg zitten’ maar je krijgt er geen vat op waar ‘m dit in zit en hoe je dit kunt verbeteren?
 • Je voelt je wanhopig en onbegrepen en zoekt deskundige ondersteuning om je overgewicht op een duurzame en gezonde manier aan te pakken.
 • Je hebt last van lichamelijke klachten, zoals vermoeidheid, stemmingswisselingen, hoofdpijn, gewrichtsklachten, slaapproblemen en een opgeblazen gevoel.

 

Ben je klaar voor een makkelijke, effectieve en definitieve omslag in je leven?

Ik maak graag nu een intake afspraak voor het programma! →

 

Waarom val ik niet af?
De kans is groot dat je stofwisseling ontregeld is, je spijsvertering gebrekkig en je hormoonhuishouding uit balans

Hormonen

Hormonen hebben invloed op nagenoeg alles in je leven: je eetlust, je energieniveau, je stemming, je stofwisseling, je gewicht, je slaap, etc. Daarnaast kan er ook sprake zijn van een onbewuste sabotage: je onderbewustzijn is er van overtuigd geraakt dat je een ‘beschermend pantser’ nodig hebt. Dat je bij tegenslagen gedurende de dag en in je leven, bepaalde voeding nodig hebt om je er doorheen te helpen. Chocola, stroopwafels, chips…het is voor jou soms onweerstaanbaar op bepaalde momenten van de dag. En dan geef je er maar weer aan toe, want ach, het maakt toch niet zo veel uit wat je doet. Je valt toch niet af!

Stofwisseling

Door diëten en het vaak verminderen van je voedselinname gaat je stofwisseling overschakelen naar een “noodprogramma”. De ruststofwisseling wordt vertraagd en je verbrandt minder calorieën. Dit is een bescherming tegen ongewenst gewichtsverlies en honger, welke is geprogrammeerd in ons lichaam sinds het stenen tijdperk. Zo kon de mens namelijk overleven in tijden van schaarste. In feite een heel logische aanpassing van het lichaam.

Zodra je weer meer eet na een dieet en/of gewichtsverlies (of terug valt in oude gedragspatronen), past de stofwisseling zich niet altijd weer aan. Het zou namelijk kunnen zijn dat er binnenkort weer een “hongerfase” komt. Dit leidt tot een snelle gewichtstoename: vaak weeg je dan meer dan je voor het dieet deed. Dit is het beruchte en gevreesde jojo-effect.

Een behandelplan op maat

Maar wat kun je nu doen om op een natuurlijke en structurele wijze je lichaam in balans te krijgen? Om klachten zodanig aan te pakken dat er een daadwerkelijke en blijvende verandering plaatsvindt?

Het is vaak lastig om op basis van algemene informatie, die overal te vinden is, jezelf te verlossen van chronische klachten. Elk lichaam, elke situatie en elke klacht is namelijk uniek. Daarom is de enige effectieve manier om te werken aan een betere gezondheid een behandelplan op maat.

 • Ben je helemaal klaar met het gevoel de strijd constant te verliezen?
 • Ben je alle goedbedoelde adviezen beu, omdat je als geen ander weet dat het niet gaat om wilskracht alleen?
 • Snap je allang dat je er onder je overgewicht c.q. eetprobleem een andere oorzaak schuil gaat, die maar steeds niet ontdekt wordt en/of die nu wel eens besproken mag worden?
 • Wil je boordevol energie zitten, gezond zijn en je gelukkig voelen?
 • Wil je net als anderen ook dat gebakje kunnen eten op een verjaardag, zonder dat je er direct 2 kilo van aankomt?
 • Wil je ongewenste gedragspatronen werkelijk oplossen en je eetgedrag aanpassen aan je natuurlijke staat?

Ben je klaar voor een makkelijke, effectieve en definitieve omslag in je leven?

Wij kunnen je helpen

Waar de gewone, traditionele behandelmethoden vooral gaan over ‘energie in’ en ‘energie uit’, het zogenaamde calorieën tellen, gaan wij aan de gang met de ware verbanden tussen lichaam en geest. Lichaam en geest zijn tenslotte één. Onlosmakelijk met elkaar verbonden. Voeding voor je lijf en voeding voor je brein. Beiden hebben essentiële voedingsstoffen nodig. Zodat jij je fit en energiek voelt. Sterk, zowel fysiek als mentaal. Zelfverzekerd en krachtig. Vrolijk en gelukkig. Ontspannen en relaxed.

                                             

“Mijn lichtje in de duisternis.” Dit omschrijft hoe ik Annemiek en Farzanna ervaren heb. Na jaren van pogingen waarin ik soms wel afviel en dan weer niet, ben ik ben nu ruim 10 kg afgevallen! (Zó trots!) En ook ruim een kledingmaat slanker. Mijn nuchtere glucosewaarde is met 7 punten gedaald tot het gemiddelde wat het zou moeten zijn! En dat in nog geen 7 weken en gewoon door anders, bewuster te eten! Hoe mooi zou dat zijn voor andere diabetespatiënten! Ik voel me geweldig! Ik voel me zó veel rustiger dan voorheen. Ik ben echt een heel blij en gelukkig mens. Ik ga vrolijk door op deze weg. En ik blijf zeggen: zonder Annemiek en Farzanna had ik het niet volgehouden! Jullie mogen dus net zo trots zijn als dat ik inmiddels ben! – Eugénie

In 16 weken pakken wij het probleem aan

Met ons intensieve 16 weken programma, waarin wij onze krachten hebben gebundeld, helpen wij je om uit die vicieuze cirkel te komen. Dit doen we door zowel naar de werking van je lichaam te kijken als ook het mentale aspect erbij te betrekken.

Orthomoleculaire hormoontherapie

Met behulp van orthomoleculaire hormoontherapie gaat Farzanna op zoek naar de oorzaak van je klachten. Ze start met een bloedtest en een hormoonanalyse. Hieruit volgt een behandelplan op maat, waarin voeding en leefstijl als medicatie ingezet worden om jouw klachten te behandelen. Vaak worden er ook specifieke supplementen en natuurlijke middelen aanbevolen, om ervoor te zorgen dat je lichaam weer in zijn natuurlijke staat komt. Het is dan ook heel belangrijk om bereid te zijn om definitieve aanpassingen te doen aan je voedingspatroon. Alleen zo kun je gemakkelijk en moeiteloos je nieuwe gewicht behouden!

 

“Volop genieten van lekker eten, zonder dat je zwaarder wordt.
We gunnen het iedereen!”

Hypnotherapie

Annemiek zet hypnose in, om zo de specifieke oorzaken op te lossen, die er tot nu toe aan bijgedragen hebben dat je niet permanent gewicht verliest. Hypnose helpt je om voor eens en voor altijd die knop om te zetten. Die mentale switch te maken naar het nieuwe, lekkere, gezonde eetpatroon dat voor jou goed is.

Overgewicht en obesitas zijn (meestal) geen puur fysieke problemen. Er schuilen vaak andere oorzaken achter, zoals verdriet, troost, frustratie of verveling. Dit wordt ook wel emotie eten genoemd. Overgewicht ontstaat dan, geheel onbewust, als een vorm van bescherming. Dat is waarom zo veel mensen het moeilijk vinden om hun gewicht permanent te veranderen. Gedachten draaien voortdurend om eten en niet-eten, calorieën tellen en dagelijks wegen op de weegschaal. Wanneer dan na een paar kilo gewichtsafname het jojo effect optreedt, is er vooral teleurstelling en frustratie. Het is weer niet gelukt! Hypnose pakt dit bij de kern aan.

Hoe heerlijk zou het zijn als je…

 • definitief kunt afrekenen met die emoties die je telkens aanzetten tot snaaien en snoepen?
 • rust in je hoofd en lijf hebt als het gaat om eten?
 • dit zo normaal voor je wordt dat je vergeet dat het ooit anders was?
 • terug naar je oorspronkelijke ‘instellingen’ gaat, daar waar je lichaam geweldig functioneert?
 • eet wat voor jou goed is, precies genoeg en zoals de natuur het bedoeld had?
 • je nieuwe goede gevoel gewicht bereikt en makkelijk kunt behouden?
 • weer lekker in je vel zit, vrolijk, optimistisch en zelfverzekerd door het leven gaat?

Drie pijlers

Het behandelconcept omvat de volgende drie pijlers:

 1. Natuurlijke balans van de biochemie in de hersenen en het lichaam
 2. Aanpassingen in de voeding welke de biochemische processen ondersteunt
 3. Hypnose en therapie voor de oplossing van de emotionele oorzaken

Vertrouwen is de basis

Vertrouwen in ons en vertrouwen in het slagen van de behandeling is de basis voor succes. Het is dus belangrijk dat wij elkaar eerst wat leren kennen. Daarom beginnen we altijd met een intakegesprek. Hierin krijg je meer uitleg hoe we werken, spreken we het hele behandeltraject met je door en leggen uit wat hypnose is. We bespreken natuurlijk ook jouw persoonlijke wensen en doelstellingen, aangezien deze het uitgangspunt zijn.

Tot slot krijg je van ons een informatiemap mee voor thuis met daarin vragenlijsten om in te vullen, een voedingsdagboek om bij te houden en overige informatie om thuis na te lezen.

Behandeltraject

 • We starten altijd met een intake gesprek. Deze duurt 75 minuten en kost 80 euro.
 • Daarna spreken een behandelprogramma af en plannen we 8 consulten* met je in, verspreid over 16 weken.
 • Je krijgt een uitgebreide lichaamsmeting, bloedonderzoek, hormonenonderzoek, mineralentest, aangepast voedingsadvies, 3 hypnose behandelingen en audio hypnose sessies voor thuis.
 • Annemiek en Farzanna overleggen gedurende jouw traject regelmatig om te waarborgen dat jij het beste resultaat haalt.
 • De kosten van dit programma zijn 995 euro.

Indien je aanvullend verzekerd bent, krijg je wellicht de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed. Kijk hier of je voor vergoeding in aanmerking komt.

Ben je klaar voor een makkelijke, effectieve en definitieve omslag in je leven?

 

 

Benieuwd naar de ervaringen van anderen met hypnose? Zie hier.

Benieuwd naar de ervaringen van anderen met orthomoleculaire therapie? Zie hier.