Geroosterde pompoenquiche met geitenkaas

Een voor mij op en top herfstgroente is toch wel de pompoen. Een veelzijdige groente waar je echt alle kanten mee op kan. Roosteren, in een stoofpotje, in een stamppot, of zoals nu lekker in een quiche.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Tomatentapenade
  • 1 zakje pompoenblokjes (à 400 gram)
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 gele paprika, in stukjes gesneden
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el honing
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl komijn
  • 200 gram verse naturel geitenkaas
  • Verse gehakte peterselie
  • Quiche of taartvorm, ingevet

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C
  2. Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Besmeer de bodem met de tapenade.
  3. Schep in een schaal de groenten met de olijfolie, knoflook, honing, nootmuskaat en komijn door elkaar.
  4. Verdeel de groenten over de deegbodem.
  5. Verkruimel de geitenkaas grof over de quiche.
  6. Bak de quiche in 35 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi dan met de peterselie.

Tip 1: lekker met een grote groene salade met nootjes erdoor.

Tip 2: tomatentapenade maak je heel eenvoudig zelf! ½ potje zongedroogde tomaatjes met de olie uit het potje met de staafmixer of foodprocessor fijn malen. Je kunt ook nog wat zwarte olijven zonder pit toevoegen en een beetje extra olijfolie. Pureer dit dan mee met de tomaatjes.


Geef een reactie