Gamba’s al Aioli met brood en salade (4 personen)

Een lekker recept voor een zomerse avond wat je kan bereiden in de oven of op de BBQ.

Dit heb je nodig:

  • 1 rood chilipepertje, zaadlijsten verwijderd en in dunne halve ringetjes gesneden
  • 6 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 4 el citroensap
  • 4 el witte wijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 flinke hand verse peterselie, fijngesneden
  • Versgemalen peper
  • 600 gram ongekookte (ongepelde) gamba’s (verse of diepvries)
  • Turks brood of speltbroodjes
  • Extra: lage ovenschaal

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚ C.
  2. Meng in de ovenschaal het citroensap, olijfolie, wijn, knoflook, chilipepertje, peper en peterselie door elkaar.
  3. Leg hier vervolgens de gamba’s in en schep goed door. (Mocht je diepvries gamba’s gebruiken; laat ze dan eerst ontdooien en dep ze droog voor je ze in de ovenschaal doet.)
  4. Zet in het midden van de oven en laat de gamba’s in 15-20 minuten gaar sudderen. De gamba’s zijn gaar als ze roze kleuren. Je kan ze ook aan een prikker ‘rijgen’ en lekker bakken op de BBQ.
  5. Serveer de gamba’s met het brood (lekker om in de olie te soppen) en een grote (groene) salade.

Geef een reactie