Een makkelijk recept voor op de camping

Pasta met spinazie (4 personen)

Dit heb je nodig:

  • 300 gram volkoren penne (pasta)
  • 2 bakjes cherrytomaatjes (à 250 gram), gehalveerd
  • 600 gram gewassen spinazie
  • 1 blok schapenfeta kaas (250 gram), in kleine stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 3 el kokosolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • Versgemalen peper

 Bereidingswijze:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit intussen 1 el kokosolie in een ruime koekenpan en fruit de ui met 2 tenen knoflook gedurende 1 minuut.
  3. Schep de tomaten en courgette erdoor en bak ze zachtjes een minuut of 10, tot ze zacht zijn. Voeg peper naar smaak toe.
  4. Verhit 2 el kokosolie in een wok en fruit de rest van de knoflook. Voeg de spinazie in delen toe en laat het al omscheppend slinken.
  5. Giet de pasta af en voeg dit toe aan de spinazie. Schep voorzichtig om en voeg dan ook de tomatensaus toe.
  6. Doe er de stukjes fetakaas bij en schep nog een keer door. Direct serveren.

Tip: als je een pittiger smaak wilt, kun je een deel van de fetakaas vervangen door blauwe kaas.

Eet smakelijk!


Geef een reactie