Diëtisten gesponsord door suikerlobby

Onlangs was er bij AVROTROS RADAR een item over diëtisten die gesponsord (zouden) worden door de suikerlobby. Met grote interesse en toch ook wel verbazing heb ik ernaar gekeken. Ik deel het item graag met jullie. En hieronder dan natuurlijk mijn reactie hierop en hoe ik erin sta.

Wat duidelijk wordt in dit item is hoe belangrijk het is dat er transparantie is. Op het moment dat diëtisten een bijscholing hebben en je weet dat die wordt gesponsord door de suikerunie, dan moet je kritisch zijn op de inhoud van de presentaties. Je wordt namelijk ook onbewust beïnvloed door hetgeen je leert tijdens de scholing.  Iedereen weet dat suiker ongezond is. Daar is geen discussie over. Dus wat is dan de waarde en de waarheid van wat je leert als de suikerunie je bijscholing sponsort? De directeur van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten gaf ook toe in Radar dat deze sponsoring achteraf gezien niet zo’n goede keuze was.

Nagaan waar de informatie vandaan komt en wie er belang bij heeft. Onpartijdigheid en transparantie. Dan kun je zelf een keuze maken.

Zelf ga ik regelmatig naar bij- en nascholingen. Overigens worden die niet gesponsord en betaal ik die zelf. 😉


Geef een reactie