Broodje tartaarburger met guacemole en zoete aardappel frietjes (4 personen)

Dit heb je nodig:

Voor de hamburgers:

  • 4 rundertartaartjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 el kappertjes (potje 100 gram)
  • 1 el bieslook, fijngehakt (vers of diepvries)
  • 4 speltbollen, doormidden gesneden
  • 2 ½ tomaat, in plakjes
  • 1 flinke hand Rucola (de rest van de zak Rucola verwerk je in de salade)
  • Extra: grillpan

Voor de pesto saus:

  • 4 el Griekse of volle yoghurt
  • 15 verse pesto-olijven (bakje), in stukjes gesneden

Voor de guacemole:

  • 1 avocado
  • 1/2 el limoensap (flesje)
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • ½ tomaat, zeer fijngesneden
  • 1 el verse fijngesneden koriander
  • Versgemalen peper en zout
  • Snufje cayennepeper

Voor de frieten:

  • 800 gram zoete aardappelen, geschild en in repen gesneden van circa 1 cm
  • olijfolie
  • 3 tl Paprikapoeder
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Versgemalen peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220˚ C.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de frietjes op de plaat. Besprenkel met olijfolie en schep om. Bestrooi met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout.
  3. Bak de frieten in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin. Schep halverwege een keer om. Terwijl de frieten bakken ga je verder met de rest.
  4. Meng intussen de yoghurt met de olijven tot een saus.
  5. Maak de guacemole: halveer de avocado, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees met een lepel eruit. Doe dit in een bakje, doe het limoensap erbij en prak het vruchtvlees met een vork fijn.
  6. Voeg dan tomaatstukjes, cayennepeper, knoflook, koriander, peper en zout toe en roer het goed door.
  7. Doe vervolgens de tartaatjes met de kappertjes, ui en bieslook in een kom en kneed goed door elkaar. Maak er vervolgens 4 platte, ronde tartaarburgers van.
  8. Verhit de grillpan en verwarm 2 el kokosolie, verdeel dit met een kwastje.
  9. Grill de burgers op hoog vuur in circa 2 minuten per kant tot ze goudbruin van buiten zijn en rosé vanbinnen.
  10. Schep guacemole op de onderste helt van een broodje, beleg met tomaat en Rucola. Leg er de burger op en dek af met de bovenste helft van het broodje.
  11. Serveer er de frieten met pesto-olijven saus bij.

Tip: Serveer er een lekkere (groene) salade bij.

Tip 2: Deze guacemole is ook heerlijk als groente-dip met naturel tortilla chips.


Geef een reactie