Ben jij de competitie al aangegaan?

In mijn vorige nieuwsbrief deelde ik laatst de ommetjes-app als tip. Wat leuk om te horen vervolgens hoeveel mensen ‘m ook gedownload hebben en aan de wandel zijn. De app is ondertussen al een tijdje de nummer 1 app in de verschillende stores. Bijzonder toch? Wat maakt dat we opeens allemaal fanatiek die app downloaden en ook nog eens gaan wandelen? Volgens mij is het het competitie-element wat aanstekelijk werkt. Wanneer je je aanmeldt kom je in willekeurige groep terecht of je voegt je toe aan een groep vrienden/collega’s/etc. Na elke wandeling krijg je vervolgens een compliment van Erik Scherder (complimentjes zijn altijd fijn om te krijgen) en dan krijg je ook nog eens een ‘medaille’, een leuk weetje en niet onbelangrijk, punten. Vervolgens kan je je resultaat delen met andere mensen om te laten zien hoe goed je bezig bent en misschien wel ‘beter’ bent dan die ander. Het competitiegevoel, ergens voor willen gaan en het gevoel van willen winnen komt in ons naar boven met deze app. Bijzonder toch?!

Voeding voor een goed humeur

Behalve die competitie, is de opzet van de app natuurlijk om mensen aan het wandelen te krijgen. Want het is bewezen dat een wandeling van maar 20 minuten al goed is voor onze hersenen en ons welbevinden. Wanneer we ons beter voelen, ons hoofd weer frisser aanvoelt in alle opzichten, kan je andere zaken ook weer beter aan. Wandelen is dus voeding voor onze hersenen. Behalve ‘eten’ hebben ons lichaam én geest nog meer ‘voeding’ nodig om zich goed te voelen. Beweging, sociale interactie al dan niet in competitievorm, ontspanning, etc.

Durf je nog een andere competitie aan te gaan?

Nu we ervaren wat wandelen en stiekem ook die competitie met ons doet, durf jij dan nog een competitie aan te gaan? Die met met jezelf? Want als je ‘m in een app met onbekenden of bekenden aan durft te gaan tijdens een wandeling en je merkt wat voor goed gevoel dat geeft, misschien kan je dan nog wel een volgende ‘wandeling’, competitie aan….Loop je al een tijd rond met het gevoel dat je ergens van af wilt? Van een angst, slaapprobleem, die sigaret, dat overgewicht…. Laat mij je dan helpen in jouw persoonlijke competitie. Ik geef je geen medailles, maar je zal wel complimenten krijgen (van mij en je omgeving) als het goed gaat, ik zal je ook tips geven zoals de hersenweetjes van  Erik Scherder en het zal je bovenal een goed gevoel geven als je de successen van je eigen competitie gaat ervaren. Hoe mooi is dat?!

Laat mij jou helpen bij de jouw competitie

Ben jij klaar voor de volgende competitie? Laat het me weten en dan maken we een afspraak om ‘m samen aan te gaan.

 


Geef een antwoord