Pompoen moet je doen!

Vegetarische pompoencurry

Voor mij echt een favoriet herfstgerecht is de curry met pompoen.
Nu kan curry natuurlijk altijd, maar de pompoen geeft het toch een stevige herfst- en wintersmaak.
Graag deel ik mijn variant op de curry, maar het leuke van curry is natuurlijk dat er 101 varianten zijn en dat het een makkelijk gerecht is voor restjes groenten.

Dit heb je nodig:

2 el kokosolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl geraspte gemberwortel
1 ½ el rode currypasta van Koningsvogel (o.a. te koop bij Jumbo)
800 gram pompoenblokjes
400 ml kokosmelk
150 ml groentebouillon
2 tl kokosbloesemsuiker (of palmsuiker)
3 stengels citroengras, gekneusd
120 gram zilvervliesrijst

Zo maak je het klaar:

  1. Verhit de kokosolie en een pan en bak hierin de ui, knoflook en gember 3-4 minuten.
  2. Roer de currypasta en pompoen erdoor en roerbak een paar minuten mee.
  3. Voeg kokosmelk, bouillon, palmsuiker en citroengras toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20-25 minuten sudderen tot de pompoen gaar is. Roer af en toe.
  4. Kook intussen de rijst gaar en serveer dit bij de curry.

Eet smakelijk!


Geef een reactie