Pittige soep na een pittige wandeling

Pittige pompoen-kokossoep (4 porties)

Voor na een lekkere herfstwandeling is dit een ideale soep. De peper in deze soep zal voor nog meer warmte zorgen 😉

Dit heb je nodig:

1 el kokosolie
400 gram pompoen blokjes
1 bosje verse basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd
1 tl Ras el Hanout kruiden
1 teentje knoflook, geperst
4 sjalotjes, gesnipperd
1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in halve ringetjes
1 eetlepel Sereh (citroengras- Go Tan)
500 ml groentebouillon
350 ml kokosmelk

Bereidingswijze:

  1. Verhit de kokosolie in een middelgrote sauspan op laag vuur. Fruit de knoflook, sjalotjes, pepers, kruiden en citroengras tot het begint te geuren. Zorg dat de knoflook niet verbrandt anders krijgt de soep een bittere onplezierige smaak.
  2. Roer de bouillon, kokosmelk en pompoen erdoor; breng aan de kook.
  3. Laat de soep zachtjes in ongeveer 20 minuten gaarkoken.
  4. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
  5. Garneer met basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!


Geef een reactie