Hypnose

Hypnose werkt bij zoveel meer klachten

  • Je bent al jaren bezig om af te vallen maar je krijgt maar geen grip op je gewicht.
  • Je probeert al jaren te stoppen met roken, maar na verloop van tijd steek je toch weer een sigaret op.
  • Last van opvliegers tijdens de overgang, angst voor spinnen, etc.

Kortom, je hebt last van een bepaalde gewoontes of van bepaalde lichamelijke/emotionele reacties en daar wil je graag van af. Je hebt het idee dat er iets drastisch moet veranderen. Je hebt ondertussen al van alles geprobeerd en dat alles zonder blijvend resultaat. Geen idee hoe je nu op dat gezonde gewicht komt, stopt met roken of van de spinnenangst afkomt en dat dan ook blíjft. Maar een ding weet je wel: je wilt voor eens en voor altijd mee afrekenen. Hypnose is dan dé oplossing! Het is een veilige en verantwoorde manier om korte metten te maken en je mindset aan te passen.

Hoe werkt hypnose?

Er is geen simpele definitie voor hypnose. Het best kun je het omschrijven als het begeleiden van een persoon in trance. Een hypnotische trance is een hele natuurlijke gemoedstoestand, die je kunt vergelijken met dagdromen of wanneer je heel verdiept bent in een boek, waardoor je je omgeving nauwelijks waarneemt en/of hoort.

In een hypnotische trance is je bewustzijn minder alert. Hierdoor is het makkelijker om in contact te komen met je onderbewustzijn. Je onderbewustzijn heeft normaal gesproken de controle over al jouw gewoontes en reacties. Eigenlijk doe je heel veel op de automatische piloot.

Waarom gaat het dit keer met hypnose wél lukken?

De mens is een gewoontedier. Omdat dat makkelijk is. Daardoor doen we heel veel dingen onbewust.

 “Onderzoek toont aan dat maar liefst 95% van ons gedrag onbewust gaat. “

Stel je eens voor dat je in een restaurant zit en een kopje koffie bestelt. Daar zit vaak een koekje bij. Meestal stop je zonder nadenken dit koekje in je mond en eet je het op. Geheel op de automatische piloot. Als ik je zou vragen welk koekje het was, zou je het waarschijnlijk niet eens meer weten…

Ook rokers kennen deze patronen.  Bij een kopje koffie hoort een sigaret. Dat gaat volkomen automatisch.  Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dat maakt het stoppen met roken zo ontzettend lastig.

Doordat in hypnose jouw onderbewustzijn te bereiken is, kunnen gemakkelijk nieuwe suggesties en opdrachten gegeven worden. Hierdoor kunnen veranderingen heel snel, zeer effectief en veilig in gang gezet worden. Als het onderbewustzijn ervan overtuigd is dat iets zo is, dan is dat ook zo!

 “Het onderbewustzijn kent namelijk geen verschil tussen fictie en werkelijkheid.”

Waarom werkt hypnose?

De hypnosesessie is erop gericht jouw onderbewustzijn nieuwe instructies te geven. Zodat je na de sessie gemakkelijk gaat afvallen, makkelijk nee kan zeggen tegen een sigaret, zonder angst een spin buiten weet te zetten, etc. En dat alles zonder terug te vallen in je oude gedragspatronen.

 ”Eindelijk ben ik zonder angst bij de tandarts geweest! Geen angst en paniek meer bij het geluid van de boor. En dat zonder verdoving. Wat een positieve ervaring! Dank je wel Annemiek.”- Isabel

“Ik val niet meer aan op het toetjes buffet en val eindelijk af! Jouw energie en jouw manier van begeleiding, maar ook hypnose raad ik iedereen aan!” – Kirsten

Wil jij nu écht ergens mee afrekenen?

Maak dan nu een afspraak voor een intakegesprek. Een intakegesprek kost 35 euro. Hierin leg ik je meer uit over hypnose en hoe het werkt. Tevens doen we een test om je te laten ervaren hoe hypnose voelt en werkt. Natuurlijk bespreken we ook het probleem waar je voor komt, omdat dit het uitgangspunt van de hypnosesessie is. Meestal is één hypnosesessie al voldoende om je van je probleem af te helpen.

De kosten per sessie zijn 125 euro. Hiervan kun je een deel terugkrijgen indien je aanvullend verzekerd bent. Kijk hier of je voor vergoeding in aanmerking komt.

Ik maak graag een intake afspraak voor hypnose! →