Borrelhapjes zonder schuldgevoel: Zoete aardappel frietjes met pesto

Genieten van het weekend met een drankje en fijn gezelschap. Heerlijk, met wat lekkers erbij. Hou dit weekendgevoel nog even vast. Met dit lekkere recept voor (gezonde) frietjes!

Zoete aardappel frietjes met pesto olijvensaus
Voor de pesto saus:
Dit heb je nodig:

4 el Griekse of volle yoghurt
15 verse pesto-olijven (bakje), in stukjes gesneden

Voor de frieten:
Dit heb je nodig:
600 gram zoete aardappelen, geschild en in repen gesneden van circa 1 cm.
Olijfolie
2 tl Paprikapoeder
1 el Italiaanse kruiden
Versgemalen peper en zeezout

Bereidingswijze:
1.Verwarm de oven voor op 220˚ C.
2.Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de frietjes op de plaat. Besprenkel met olijfolie en schep om. Bestrooi met paprikapoeder, Italiaanse kruiden, peper en zout.
3.Bak de frieten in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin. Schep halverwege een keer om.
4.Meng intussen de yoghurt met de olijven tot een saus. Serveer dit bij de frietje


Reacties

Borrelhapjes zonder schuldgevoel: Zoete aardappel frietjes met pesto — 1 reactie

  1. Pingback: Borrelhapjes zonder schuldgevoel: Zoete aardappel frietjes met pesto ~ Afslankr

Geef een reactie